HUR BEHÅLLER MAN FORMEN TILL NORDENSKIÖLDSLOPPET EFTER VASALOPPET?

Nu har det gått drygt två veckor sedan Vasaloppet. Då kommer förstås frågan hur ska man förbereda sig inför Red Bull Nordenskiöldsloppet när det är endast en vecka kvar? Nordenskiöldsloppet är ju en extremt lång distans 220 km!

Med en vecka kvar innan Nordenskiöldsloppet bör man köra två pass, ett lugnt på måndag ca 1 h bara för att hålla kroppen igång och ett längre pass på onsdag ca 2 h i det tempo du tänker dig att tävla i. För övrigt ska du vila.

Från onsdag innan loppet är det mat och vila som gäller. Ät och drick ordentligt. Men som vanligt är det oerhört viktigt att lyssna på sin kropp – bättre vila om du tvekar! Jag är så imponerad över er alla som ger er på denna utmaning!

Lycka till!

Christer Norström
Christer är en skidtränare som använder sig av matematik samt avancerade teknologier för att förstå skidåkningens grunder och för att lära ut skidåkning. Han är en av grunderna av Vasaloppets första officiella digitala ski coach – Racefox, en smart app som under träningen ger åkaren feedback i realtid.