Redo för start!

Skidorna har vallats, banan har studerats, målportalen är på plats och allt är redo inför starten av det 22 mil långa Red Bull Nordenskiöldsloppet!

Två av deltagarna som ska köra imorgon är de två favorittippade norrmännen Andreas Nygaard och Öyvind Moen Fjeld. Nygaard är i toppform och självförtroendet verkar på plats efter vinst i Birkebeinerrennet och Vasaloppet. Moen Fjeld är vinstsugen efter har blivit omspurtad i två år i rad. Ska 3e och 2a platsen nu bli en första plats eller ska spurtkungen Nygaard hålla ifrån? Vi tog ett kort snack med dem och kände pulsen.

I damklassen får förra årets vinnare Nina Lintzén se upp för bland andra Emilia Lindstedt som visat stark form med seger i Engelbrektsloppet och en tredjeplats i TjejVasan.

Bra att veta inför tävlingsdagen:

Starten går kl. 06.00 i Purkijaur och startfållorna är öppna från 05.00 för skidläggning. Vänligen observera att endast tävlingsdeltagare får åka med bussarna till start.

De första åkarna beräknas gå i mål någon gång mellan ca. 15.00 och 17.00 beroende på snöförhållandena. Prisutdelningen sker 19.00 vid målområdet vid Jokkmokk Skidstadion.

Man kan följa deltagarnas mellantider och resultat i loppet live här, vi har en liveplattform med webbkameror här, och vill man hellre följa loppet på plats i Jokkmokk gör man det bäst vid start och målgång. Det finns även en hel artikel här om hur du följer loppet bäst både på plats och från soffan hemma.

Det finns ett antal parkeringsplatser för anhöriga vid starten i Purkijaur. Även i målområdets närhet finns ett antal parkeringsplatser tillgängliga. Observera att publik som följer loppet från skoter absolut inte får åka i spåren.