Fjärde gången gillt?

Nyligen släppte vi startlistan till nästa års största utmaning på ett par längdskidor. Listan uppdateras löpande men samtidigt vill vi passa på att titta lite närmare på dem som redan har hunnit anmäla sig. Sår här står det till:

Eliten väljer att återvända och den tvåfaldige vinnaren Andreas Nygaard har häromveckan hälsat att det återigen är först till Jokkmokk som gäller. Kan den sympatiska norrmannen fullfölja ett segerhattrick?

Det finns nog några som mer än gärna vill sätta käppar i hjulet för honom, inte minst hans egen landsman och lagkompis i Team Ragde Eiendom: Øyvind Moen Fjeld – mannen som har åkt alla tre Red Bull Nordenskiöldslopp i modern tid och alltid stått på pallen men aldrig högst uppe. Efter tre spurtuppgörelser blev det istället placeringarna 3, 2 och 2 för honom.

Det finns dock en resultatlista där trettioåringen ligger först. Av 17 stycken åkare – 15 män och två kvinnor – som sedan 2016 varje år har kommit i mål är han den med bästa sammanlagda tiden då han har varit ute i totalt 33 timmar, 48 minuter och 48 sekunder.

Olivia Hansson är en av 17 som har åkt alla lopp. Fjolårstvåan har bästa sammanlagda tiden på damsidan med 45 timmar, 27 minuter och 19 sekunder. Året 2019 kommer hon tillbaka. Foto: Richard Ström, Red Bull Content Pool

För 15 av dessa 17 hjältar är det redan bestämt att det ska bli ett fjärde lopp på den 30:e mars 2019. De två åkare som än så länge saknas på startlistan är båda från trakten i Jokkmokk och verkar därför helt enkelt inte ha allt för bråttom med att anmäla sig.

För övrigt är det hittills åkare från 19 länder som har anmält sig. Flest anmälda kommer från Sverige följd av Norge. Den som har längst att ta sig till startlinjen planerar förresten att komma hela vägen från Mexiko.

Hela startlistan finns här.