Som en arbetsdag, fast liiite tuffare…

Genom alla tre upplagor av Red Bull Nordenskiöldsloppet har Olle Olsson skidat långt framme. Det resulterar i att 55-åringen från Torsby ligger på andra platsen vad det gäller den bästa sammanlagda tiden. Bara proffsåkaren Øyvind Moen Fjeld har avverkat de totalt närmare 70 milen fortare.

När vi öppnade anmälan till 2019-års lopp var Olle återigen bland de första som var inne och tryckte på anmälningsknappen. Vi hörde därför med honom vad det är som lockar med att anta den stora utmaningen år efter år.

– Det är en fantastiskt fin tävling med mycket trevliga och tillmötesgående funktionärer. Sedan tycker jag om att se vad jag orkar att klara av, förklarar SK Bore-åkaren och lägger till att loppet liknar hans arbetsvardag:

– Jag har ett skogsentreprenadföretag med en massa maskiner och trailers så jag är van att ha långa och tuffa arbetsdagar. Nordenskiöldsloppet är som en arbetsdag för mig fast liite tuffare…

Till åkarna som aldrig har kört loppet förut tipsar han att det är mycket långa pass som gäller när man förbereder sig. Själv satsar han både på löpning och skidåkning.

– Under dessa långpass springer jag runt tre mil eller åker skidor mellan åtta till tio mil. Det har passat mig men när jag åkte loppet för första gången så var det bara för att se om jag skulle klara det. Sedan gick det bättre än vad jag trodde.

Olle fyller på energidepåerna brevid tvåfaldiga vinnaren Nygaard (c) Magnus Östh, Red Bull Content Pool

I somras har Olle sprungit några ultramaraton och bland annat fullföljt Vasaloppstrippeln 90 samt åkt den nio mil långa rullskidtävlingen Klarälvsloppet. I vinter blir det fler maraton på skidor och Vasan men sista veckan före Nordenskiöldsloppet handlar det bara om vila och mycket mat.

Vi säger hatten av för denna kille och ser fram emot att ha honom vid startlinjen igen.