Ingen skidåkning i 24 timmar utan snö

Varma vintern sätter stop för Teemu Virtanens försök att slå världsrekord i längdskidåkning då temperaturerna inte har tillåtit snöproduktion till den 22 februari. Ett nytt försök att staka över 472 km runt löparbanorna inne på Stockholms Stadion planeras för 2021.

View this post on Instagram

Sommar grön…

A post shared by Stockholms Stadion (@stockholms_stadion1912) on

– Det är verkligen olyckligt att vi inte kan genomföra försöket som planerat, men det är inte mycket vi kan göra mot naturens gång. Jag hade varit väl förberedd till lördagen och kände på mig att goda chanser fanns att både ta Guinness världsrekordet samt bli först att skida 22 mil – Nordenskiöldsloppets distans – på under tio timmar. Men jag är fortfarande motiverad att försöka igen nästa år, säger 52-åringen från Finland.

– Det är mycket synd att vi är tvingade att ställa in försöket. Det hade varit ett ypperligt tillfälle att marknadsföra ultraskidåkning i en mer urban miljö. Jag är dock glad att Teemu vill ge det ett nytt försök nästa år samtidigt som vi nu skiftar fokus till det stora loppet i Jokkmokk där snöförhållandena är perfekta, tillägger Wolfgang Mehl, arrangör av Red Bull Nordenskiöldsloppet.

Loppets nästa upplaga går av stapeln den 28 mars 2020.

Mer information om nästa års rekordförsök och Teemus äventyr på vägen dit följer framöver:

”Jag ser fram emot att utmana gränser och att visa att allt är möjligt med passion som drivkraft, lägger han till.