Årets skidäventyr blir av

Beslutet är fattat. Red Bull Nordenskiöldsloppet 2021 kommer att genomföras – men under anpassade former. Evenemanget delas upp i två delar: en tävling för licensierade elitåkare och en möjlighet för motionärer att utmana sig själva i spåret. 

Vi förstår att ovissheten inför årets lopp måste ha varit lika stor som längtan efter att återigen ställa sig vid en startlinje. Somliga har till och med börjat sakna köandet framför bajamajorna. Samtidigt som vi gärna vill tacka er för ert tålamod kan vi nu äntligen komma med tydligare besked.  

Efter veckor fyllda med planeringsmöten och anpassningar i tävlingskonceptet har vi nu fått klartecken att vi utifrån aktuella riktlinjer kan anordna Red Bull Nordenskiöldsloppet i anpassad form. För att erbjuda alla som har anmält sig en möjlighet att vara med, delas loppet upp i två arrangemang (mer detaljerad information finns här samt i våra Q&A): 

  • Red Bull Nordenskiöldsloppet – Elite genomförs som en sanktionerad tävling med masstart för FIS-licensierade tävlingsåkare, inklusive tidtagning, resultatlista och prisutdelning. 
  • Övriga anmälda erbjuds möjligheten att åka Red Bull Nordenskiöldslopet – Adventure, där det 220 kilometer långa spåret är avlyst enbart för dem. Här sker åkningen utan resultatlista. Individuell tidtagning med chip finns dock och samtliga vätskestationer är bemannade.
  • För att undvika trängsel flyttas starten både för Elite och Adventure till Jokkmokk. 
  • Starten för Red Bull Nordenskiöldslopet – Adventure sker i mindre grupper. Det finns möjlighet att boka tidslot i början av mars. 
  • Alla deltagare som klarar distansen på max. 21 timmar 22 minuter får ett diplom och Paava-Lasse medaljen. Maxtiden är fortfarande 30 timmar efter starttid. 
  • Till dem som inte kan eller vill åka Red Bull Nordenskiöldsloppet – Adventure, erbjuder vi dig fram till den 28 februari att kostnadsfritt flytta startplatsen till loppet 2022 (OBS: gäller ej friplatser). 

Hänger ni med? Vi ser fram emot att hälsa er välkomna i Jokkmokk. Med anledning av pandemin kan det tyvärr bli aktuellt med fler ändringar. Vi kan dock lova er här och nu att vi – fastän vi inte kan ha vårt ordinarie lopp – kommer att göra vårt yttersta så er upplevelse blir så bra som bara möjligt. Det är ni som gör loppet. Fortsätt gärna träna nu!