Willkommen in Jokkmokk

Red Bull Nordenskiöldsloppet är den ultimata utmaningen på ett par skidor. Då nästan allt kan hända under en 22 mil lång tävling ovanför polcirkeln kan valet av rätt material vara avgörande. Vi är därför exalterade över vårt nya partnerskap med Fischer Sports – det ledande varumärket inom längdskidåkning.

-Att inleda ett samarbete med världens hårdaste och längsta skidlopp känns naturligt för oss, säger Jan Ekmark, marknadschef på Fischer och fortsätter: -Utöver sådana partnerskap jobbar vi även med världens bästa atleter. Utan deras återkoppling skulle vi inte kunna driva utvecklingen framåt på samma sätt som vi gör. Genom att lyfta fram detta extraordinära evenemang kan vi ytterligare inspirera vår målgrupp av passionerade och hängivna skidåkare till att utmana sig själva och flytta gränsen för vad de själva ansåg möjligt.

När det blir hårda tag, tar de hårda tag i det
Över de senaste åren har den trefaldige vinnaren Andreas Nygaard visat sig vara bäst på att hantera distansen liksom motstå både vind och väder.

Från 2017 till 2019 har Nygaard tagit tre raka vinster

Upplagan 2018 var den hittills mest extrema med temperaturer långt under nollan och kärvt före på grund av ihållande snöfall. När Nygaard nästan två timmar efter den planerade hålltiden för eliten slutligen spurtade ner sina konkurrenter hade det hunnit bli mörkt. Givetvis tog de tunga förhållandena ut sin rätt även längre ner i startfältet och 121 startande fick bryta.

– Det var det tuffaste jag gjort. Det var brutalt hårt, skulle den norska långloppsstjärnan säga i mål. På hans fötter? Ett par Fischer skidor!

Högt rankade skidor
Det faktum att de svartgula skidorna har dominerat på prisutdelningen i Jokkmokk har givetvis inte undgått tävlingsarrangören Wolfgang Mehl: -I senaste loppet 2019 gick fem av sex på pallen på Fischer skidor.

Fischers performance genom åren i siffror

Mehl är inte bara hjärnan bakom att loppet med anor från 1884 har firat återkomst i modern tid utan – precis som vår nyaste partner – härstammar även han från Österrike: -Först och främst är jag så klart väldigt glad över att kunna välkomna världens främsta skidtillverkare till vårt ultralopp. Att de råkar just komma från samma land som jag är om än på ett mer personligt plan en kul bonus, erkänner han med ett skratt.

Anta utmaningen på Strava
Nu har du chansen att vinna ett av fem tävlingspaket bestående av ett par Fischer Speedmax 3D skidor – designad för skidåkare som satsar på toppträning och racing – och en startplats till loppet 2022.

Skidan med Gliding Sidewall som kännetecken

Allt du behöver göra är att bevisa att du har vad som krävs för att avverka 220 km på skidor. För att göra saken lite lättare för dig behöver du inte nödvändigtvis åka genom orörd vildmark ovanför polcirkeln och istället för den ordinarie 30-timmarsgränsen har du från 5 mars till 3 april 30 dagar på dig för att utföra denna bedrift.

Är du med? Anta utmaningen, gå med i Red Bull Sverige klubben på Strava och valla laggen. Heja!

Red Bull promotion rules