Adventure avlyst

Red Bull Nordenskiöldsloppet 2021 skulle ha genomförts under anpassade former. Så får det tyvärr inte bli då smittspridningen i region Norrbotten och Jokkmokk de senaste veckorna har tagit oväntat hög fart.

Det har även snabbt förändrat våra förutsättningar. Planerade justeringarna i ordinarie tävlingskonceptet som vi i en tät dialog med myndigheterna har kommit fram till för att garantera allas säkerhet verkar nu inte längre räcka till. 

Idag rekommenderade oss Länsstyrelsen att vi inte längre bör erbjuda alla möjligheten att utmana sig själva i det 22 mil långa spåret. Vi följer givetvis denna rekommendation med ett tungt skidåkarhjärta och ser inget annat val än att därför avlysa årets Red Bull Nordenskiöldsloppet – Adventure

-Vi är fullständigt bedrövade över att behöva lämna det här beskedet så nära inpå. Jag och övriga i organisationen känner verkligen med er som träningstimme ut och in har förberett er för ett äventyr utöver det vanliga, säger tävlingsarrangören Wolfgang Mehl. 

Elitloppet genomförs däremot som planerat och under stora säkerhetsåtgärder.