Teemu Virtanen avbröt världsrekordförsök

Finske längdskidåkaren Teemu Virtanen inledde på lördagsmorgonen ett försök på Stockholm Stadion att sätta världsrekorddistans under 24 timmar. Efter att ha hållit tempot i nästan en hel arbetsdag började det gå allt tyngre med ökande varvtider. Virtanen valde till slut avbryta försöket halvvägs efter 12 timmar och 22,5 mil i spåret.

Här kan du se hur det gick

Försöket genomfördes som ett officiellt Guinness World Record med målsättningen att åka längre än 47,2 mil. Den rekorddistans som landsmannen Hans Mäenpää lyckades avverka under ett dygn i april 2018.

Duktiga åkare från Stockholms Rullskidklubb hjälpte Teemu med farthållningen

– Jag startade i ett högt tempo redan från början och visste att det innebar en risk jag var tvungen att ta. Men efter ett tag förstod jag att det skulle bli tufft. Samtidigt hoppades jag på att väderförhållandena skulle hjälpa mig och göra spåren snabbare. Tyvärr blev det blev inte så. Till slut dog mina krafter ut helt och hållet och jag bestämde mig för att hålla ut åtminstone 12 timmar, sa Teemu Virtanen kort efter att ha avbrutit försöket.

Det var en mycket trött Teemu som besviken klev av spåret

Under sitt försök hann Teemu Virtanen åka 523 varv runt spåret Stockholm Stadions 400-metersoval.