Tillbaka till alla evenemang

Så här följer du loppet!


  • Nordenskiöldsloppet AB 8 Föreningsgatan Jokkmokk, Norrbottens län, 962 32 Sweden (se karta)

Kl. 05.00 nu på lördag startar sjunde upplagan av Nordenskiöldsloppet i modern tid.  Det kommer bli ett extraordinärt skidäventyr på en historisk bansträckning över 220 km. Minnen för livet kommer att skapas då var och en av fler än 500 deltagare skriver sin alldeles egna hjältehistoria.

Med på startlistan finns den trefaldige vinnaren Andreas Nygaard (NOR) som 2024 utmanas av de svenska långloppsstjärnorna Emil Persson och Oskar Kardin liksom Klas Nilsson och Johan Lövgren som bägge två har varit först över mållinjen i Jokkmokk förut. Så sent som i veckan blev det också klart att norrmannen Joar Thele tar sig an utmaningen ovanför polcirkeln.

På damsidan kan tvåfaldiga vinnaren Frida Hallqvist säkra upp tredje raka segern och därmed få behålla bucklan hemma hos sig. Främsta utmanaren för att förhindra det kommer i Linnea Johansson som övertygade under årets Vasalopp med en 8:e plats i damklassen.

Den unga tjejen från Lager 157 Ski Team är även självklara damfavoriten i den nya klassen Red Bull Nordenskiöldsloppet – Future för åkare under 25 år där totalt 50 000 kr i prispengar till de främsta tjejer och killar står på spel.

Från kl. 16.00 kan man följa tätstriden i vår livesändning på YouTube.

Det går även bra att följa samtliga deltagarna via live resultaten från tidtagningen.

Under hela dagen kommer det dessutom uppdateringar från tävlingen i våra sociala medier: Instagram och Facebook

Häng på!