Tillbaka till alla evenemang

BALINGSTA blir partner till Nordenskiöldsloppet


BALINGSTA Nordic Ski Apparel, som tillverkar och producerar alla sina kläder i Sverige, blir officiell partner och klädleverantör till Nordenskiöldsloppet. Förutom att årets deltagare får förmånliga erbjudande på hela deras sortiment, så kommer även BALINGSTA att designa och producera årets finisher-kollektion.

-Det är en stor ära att få samarbete med den fantastiska organisationen bakom Nordenskiöldsloppet. För oss på BALINGSTA så symboliserar det här loppet allt som vi tror på. Det är ett äventyr i en karg och rå miljö där resultat, tider och startled är sekundärt men där val av kläder kan vara direkt avgörande. Nordenskiöldsloppet är så nära skidlöparens själ man kan komma, säger David Alledal, medgrundare och Creative Director på BALINGSTA.

Att det blev just BALINGSTA som Nordenkiöldsloppet valde som klädleverantör är ingen slump. Nordenskiöldsloppet har ett tydligt fokus på hållbarhet och att välja en partner i linje med det var självklart.

-BALINGSTA tickar av alla boxar. Förutom att dom tillverkar världens bästa längd-kläder så gör dom det på ett hållbart och lokalt sätt. Att vi genom detta samarbete får möjlighet att skapa en helt skräddarsydd och unik finisherkolletion känns extra roligt, säger Fabio Svaizer Marknadschef på Nordenskiöldsloppet.

Finisherkollektionen kommer att kunna beställas exklusivt av alla som har klarat utmaningen och tog sig hela vägen tillbaka till Jokkmokk.

-Vi tillverkar alla våra kläder efter beställning och behov. Förutom att vi slipper att rea ut gamla kollektioner och överproducera kläder så kan vi, som i detta fall, skapa helt unika produkter och göra kläder som ingen annan kan, säger David Alledal.

Grundarna till BALINGSTA kommer även att delta i loppet. Du kan följa deras resa och förberedelser hela vägen fram till startskott går den 23 mars, 2024.

Tidigare evenemang: 27 november
24 tips med 4 månader kvar
Senare evenemang: 25 januari
Toskansk bönsoppa